/ricerca/ansait/search.shtml?tag=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Cross-border project with Slovenia "Go!Pasta" kicks off

Cross-border project with Slovenia "Go!Pasta" kicks off

Starring culinary specialties Cjarsons and Idriskij Zlikrofi

TOLMEZZO, 06 febbraio 2024, 15:12

Redazione ANSA

ANSACheck

- RIPRODUZIONE RISERVATA

The city of Tolmezzo (Udine) hosted the presentation event of the project "GO! Pasta," funded under the Interreg Italy-Slovenia Cross-Border Program, with the aim of "building intercultural and economic bridges through stuffed pasta." The Alpine city hosted various stakeholders, including Slovenian and Italian pasta producers, breeders, associations and marketing bodies, alternating between project meetings, training and institutional moments. Cjarsons and Idriskij Zlikrofi are the two typical products (two different but similar types of stuffed pasta) that act as a trait-d'union in a project that would like to create a local and international "Stuffed Pasta Community" in order to enhance and spread the knowledge of these traditional products. The project includes a series of other events, including participation in food and wine events such as "Friuli Doc" or "Gusti di Frontiera," to facilitate the exchange of best practices, increase visibility and spread knowledge of Zlikrofi and Cjarsons beyond their territories of origin. Characteristic element of the project will be a "Food Trailer," which is a van for serving these products that will be present at food and wine events in the two areas.
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Condividi

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.